Ingrediente:
-75 g unt
-350 g făină
-120 g zahăr tos
-50 g zahăr brun
-4 ouă
-esenţă de migdale
-50 g ciocolată neagră
-50 g fulgi de cocos
-o conservă de ananas
-praf de copt
-sare
-zahăr vanilinat
-pudră de scorţişoară
-topping de caramel
-frişca
-mentă
Mod de preparare:
Zahărul brun se topeşte şi se toarnă într-o cratiţă. Se aşază feliile de ananas scurse de suc şi se lasă să se răcească. Intr-un castron se amestecă făina cu o linguriţă de praf de copt şi puţină sare.
Intr-un vas mai mare se pun untul, zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilat şi ouăle. Se adaugă o linguriţă de esenţă de migdale, fulgii de cocos, trei linguri de sirop de ananas din conservă şi se mixează până când rezultă o cremă.
Se adaugă făina, ciocolata rasă, un praf de pudră de scorţişoară. Se toarnă aluatul peste feliile de ananas, se nivelează şi se introduce cratiţă în cuptorul încins.
Se coace timp de 25-30 de minute la foc mediu sau până când, dacă introducem o scobitoare în blat, aceasta iese uscată. Blatul se lasă la răcit timp de cinci minute, se scoate din cratiţă şi se pune pe un platou.
Se lasă la răcit complet, se stropeşte cu toppingul de caramel şi se serveşte. Se serveşte simplu sau cu frişca amestecată cu mentă tocată.
-75 g unt
-350 g făină
-120 g zahăr tos
-50 g zahăr brun
-4 ouă
-esenţă de migdale
-50 g ciocolată neagră
-50 g fulgi de cocos
-o conservă de ananas
-praf de copt
-sare
-zahăr vanilinat
-pudră de scorţişoară
-topping de caramel
-frişca
-mentă
Mod de preparare:
Zahărul brun se topeşte şi se toarnă într-o cratiţă. Se aşază feliile de ananas scurse de suc şi se lasă să se răcească. Intr-un castron se amestecă făina cu o linguriţă de praf de copt şi puţină sare.
Intr-un vas mai mare se pun untul, zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilat şi ouăle. Se adaugă o linguriţă de esenţă de migdale, fulgii de cocos, trei linguri de sirop de ananas din conservă şi se mixează până când rezultă o cremă.
Se adaugă făina, ciocolata rasă, un praf de pudră de scorţişoară. Se toarnă aluatul peste feliile de ananas, se nivelează şi se introduce cratiţă în cuptorul încins.
Se coace timp de 25-30 de minute la foc mediu sau până când, dacă introducem o scobitoare în blat, aceasta iese uscată. Blatul se lasă la răcit timp de cinci minute, se scoate din cratiţă şi se pune pe un platou.
Se lasă la răcit complet, se stropeşte cu toppingul de caramel şi se serveşte. Se serveşte simplu sau cu frişca amestecată cu mentă tocată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu