Ingrediente:
-200 g unt
-350 g zahăr tos
-o conservă de ananas
-500 g făină
-praf de copt
-o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară
-3 ouă
-două pliculeţe cu zahă vanilinat
-130 ml lapte dulce
-cacao
-sare
-frişca
-sos de vanilie
-coacăze roşii
Mod de preparare:
Ananasul se scoate din cutie şi se pune într-o strecurătoare, într-o cratiţă se topesc 100 g unt, se lasă să se răcească puţin, se presară 100 g zahăr şi se ung pereţii cratiţei cu acest amestec.
Se aşază feliile de ananas în cratiţă, apoi se lasă să se răcească complet.
Intr-un vas se amestecă restul de unt cu zahărul rămas, zahărul vanilat, un praf de sare şi ouăle. Se mixează până când devine ca o cremă, se adaugă pudra de scorţişoară, laptele şi făina amestecată cu o linguriţă de praf de copt şi două linguri de cacao.
Se mixează, se toarnă peste feliile de ananas şi se nivelează. Se introduce în cuptor şi se coace timp de 45-50 de minute.
Se scoate din cuptor, se lasă la răcit timp de cinci minute, apoi se răstoarnă pe un platou. Când s-a răcit complet, se toarnă deasupra sucul de ananas şi se introduce în frigider.
-200 g unt
-350 g zahăr tos
-o conservă de ananas
-500 g făină
-praf de copt
-o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară
-3 ouă
-două pliculeţe cu zahă vanilinat
-130 ml lapte dulce
-cacao
-sare
-frişca
-sos de vanilie
-coacăze roşii
Mod de preparare:
Ananasul se scoate din cutie şi se pune într-o strecurătoare, într-o cratiţă se topesc 100 g unt, se lasă să se răcească puţin, se presară 100 g zahăr şi se ung pereţii cratiţei cu acest amestec.
Se aşază feliile de ananas în cratiţă, apoi se lasă să se răcească complet.
Intr-un vas se amestecă restul de unt cu zahărul rămas, zahărul vanilat, un praf de sare şi ouăle. Se mixează până când devine ca o cremă, se adaugă pudra de scorţişoară, laptele şi făina amestecată cu o linguriţă de praf de copt şi două linguri de cacao.
Se mixează, se toarnă peste feliile de ananas şi se nivelează. Se introduce în cuptor şi se coace timp de 45-50 de minute.
Se scoate din cuptor, se lasă la răcit timp de cinci minute, apoi se răstoarnă pe un platou. Când s-a răcit complet, se toarnă deasupra sucul de ananas şi se introduce în frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu