Ingrediente :
-6 oua
-150 g ficatei de pasare
-30 g unt
-2-3 ardei iuti
-sucul de la o lamaie
-4-5 linguri vin alb
-sare
-piper dupa gust si putina nucsoara
-cateva foi de salata verde.
Modul de preparare a retetei:
Se fierb ouale tari, se curata de coaja, se taie in jumatati pe lung si se scot cu grija galbenusurile. In timp ce ouale sunt la fiert se prajesc ficateii de pasare in putin unt, se lasa sa se raceasca si apoi se trec de doua ori prin masina de tocat.
Intr-un castron se freaca galbenusurile cu vinul si zeama de lamaie pana se obtine o pasta omogena. Se adauga ficatul tocat si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, nucsoara pisata, ardeiul iute curatat de seminte si tocat marunt sau boia de ardei iute, amestecand totul bine.
Pasta obtinuta se toarna cu in jumatatile de ou. Se asaza pe o farfurie si se decoreaza cu salata verde.
-6 oua
-150 g ficatei de pasare
-30 g unt
-2-3 ardei iuti
-sucul de la o lamaie
-4-5 linguri vin alb
-sare
-piper dupa gust si putina nucsoara
-cateva foi de salata verde.
Modul de preparare a retetei:
Se fierb ouale tari, se curata de coaja, se taie in jumatati pe lung si se scot cu grija galbenusurile. In timp ce ouale sunt la fiert se prajesc ficateii de pasare in putin unt, se lasa sa se raceasca si apoi se trec de doua ori prin masina de tocat.
Intr-un castron se freaca galbenusurile cu vinul si zeama de lamaie pana se obtine o pasta omogena. Se adauga ficatul tocat si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, nucsoara pisata, ardeiul iute curatat de seminte si tocat marunt sau boia de ardei iute, amestecand totul bine.
Pasta obtinuta se toarna cu in jumatatile de ou. Se asaza pe o farfurie si se decoreaza cu salata verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu