* 600 g cotlet porc fara os;
* 2 linguri ulei masline;
* 1 pliculet pier rosu;
* 100 ml vin alb.
Pentru sos:
* 2 linguri ulei masline;
* 1 ceapa;
* 2 catei usturoi;
* 100 ml supa de legume;
* 2 linguri sos de rosii;
* 1 lingurita faina;
* 1/2 baton scortisoara;
* 2 linguri capere;
* sare.
Pentru garnitura:
* 100 g orez;
* 1 lingura ulei masline;
* 3-4 rosii;
* busuioc verde.
Mod de preparare:
Se curata si se fanoneaza bucata de carne si pe toata lungimea cotletului se taie 4-5 taieturi care se vor umple cu piperul rosu. Se pune carnea in tava , se presara cu sare si piper, se stropeste cu ulei si se toarna jumatate din cantitatea de vin. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute.
Se taie un capacel la rosii si se golesc de miez. Se aseaza cu gura in jos sa se scurga. Intre timp, se curata si taie ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul bine incins, amestecand permanent, pana incep sa se rumeneasca. Se adauga faina, amestecand rapid. Se stinge cu supa de legume si se lasa sa fiarba, la foc mic. Se adauga sosul de rosii diluat cu restul de vin, miezul rosiilor curatate, caperele, scortisoara si sarea si se lasa sa fiarba in continuare pana incepe sa scada si sa se ingroase. Se fierbe si orezul in apa cu sare si o lingura de ulei de masline.
Cotletul portionat se serveste cu sosul si rosiile umplute cu orez, busuioc tocat marunt si scortisoara macinata.
* 2 linguri ulei masline;
* 1 pliculet pier rosu;
* 100 ml vin alb.
Pentru sos:
* 2 linguri ulei masline;
* 1 ceapa;
* 2 catei usturoi;
* 100 ml supa de legume;
* 2 linguri sos de rosii;
* 1 lingurita faina;
* 1/2 baton scortisoara;
* 2 linguri capere;
* sare.
Pentru garnitura:
* 100 g orez;
* 1 lingura ulei masline;
* 3-4 rosii;
* busuioc verde.
Mod de preparare:
Se curata si se fanoneaza bucata de carne si pe toata lungimea cotletului se taie 4-5 taieturi care se vor umple cu piperul rosu. Se pune carnea in tava , se presara cu sare si piper, se stropeste cu ulei si se toarna jumatate din cantitatea de vin. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute.
Se taie un capacel la rosii si se golesc de miez. Se aseaza cu gura in jos sa se scurga. Intre timp, se curata si taie ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul bine incins, amestecand permanent, pana incep sa se rumeneasca. Se adauga faina, amestecand rapid. Se stinge cu supa de legume si se lasa sa fiarba, la foc mic. Se adauga sosul de rosii diluat cu restul de vin, miezul rosiilor curatate, caperele, scortisoara si sarea si se lasa sa fiarba in continuare pana incepe sa scada si sa se ingroase. Se fierbe si orezul in apa cu sare si o lingura de ulei de masline.
Cotletul portionat se serveste cu sosul si rosiile umplute cu orez, busuioc tocat marunt si scortisoara macinata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu