500g branza de vaci, 50g gris, 50g pesmet, 50g faina, 20g unt, 2 oua, 2g sare, 10g zahar pudra
Mod de preparare
Branza de vaci se trece prin sita, se amesteca cu grisul si ouale intregi si se lasa sa stea 20 de minute. Apoi se adauga pesmetul si faina si se amesteca bine. Din aceasta compozitie se formeaza galuste cu mainile ude sau pudrate cu faina si se aseaza pe o planseta presarata cu faina. Se pun apoi la fiert in apa clocotita cu sare, in care se fierb 15 minute. Se servesc cu unt proaspat si zahar pudra.
Mod de preparare
Branza de vaci se trece prin sita, se amesteca cu grisul si ouale intregi si se lasa sa stea 20 de minute. Apoi se adauga pesmetul si faina si se amesteca bine. Din aceasta compozitie se formeaza galuste cu mainile ude sau pudrate cu faina si se aseaza pe o planseta presarata cu faina. Se pun apoi la fiert in apa clocotita cu sare, in care se fierb 15 minute. Se servesc cu unt proaspat si zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu