Spaghete marinaresti

Ingrediente si cantitati:

-400 de grame de spaghete
-3 kg de scoici de apa dulce
-100 ml de vin alb sec
-3 linguri cu ulei de masline
-3 catei de usturoi
-1 legatura mare de patrunjel
-cateva pistiluri de sofran (optional)
-sare
-piper

Mod de preparare:
-Razuieste scoicile. Clateste-le de mai multe ori cu apa rece, amestecandu-le. Scurge-le, pune-le intr-o cratita de fonta, impreuna cu vinul, 1 catel de usturoi curatat si zdrobit, 4 fire de patrunjel si un praf de piper. Acopera totul.

-Lasa scoicile sa se deschida, la foc potrivit, amestecand des, timp de circa 10 minute. Ia vasul de pe foc.

-Cand scoicile s-au racit, inlatura cochiliile si strecoara zeama in care au fiert. Adauga-i sofranul, uleiul, restul de patrunjel tocat si 2 catei de usturoi tocati. Pastreaza totul la cald.

-Fierbe 3 litri de apa cu sare. Pune spaghetele in apa clocotita si lasa-le sa fiarba 8-9 minute, clocotindu-le bine si amestecandu-le din cand in cand. Verifica daca au fiert, scurge-le si toarna-le intr-un vas mare, preincalzit. Adauga scoicile si zeama cu patrunjel. Amesteca si serveste imediat.

Sfat util :
Poti imbogati reteta, adaugand moluste, pe care le vei pune sa se deschida impreuna cu scoicile, creveti decorticati, stridii si rondele de calamar, rumenite in ulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu