Spaghete cu ciuperci si rosii

In aceasta reteta, pot fi folosite doua tipuri de paste: pastele "cappellini", paste lungi, extrem de subtiri sau pastele "cappelli d'angelo", paste cunoscute sub numele de "parul ingerului".
Ingrediente:

2 cani supa de ciuperci
3/4 cana vin alb sec
2 cepe mari, taiate marunt
1 lingura ulei de masline
150g ciuperci, taiate felii subtiri
2 linguri pasta de rosii
1/8 lingurita boia iute, dupa gust
400g cappellini (sau spaghete)
1/3 cana rosii uscate, inmuiate in apa fierbinte
sare de mare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

-Se pune la fiert apa pentru pastele fainoase.
-Intr-o cratita, se pun la fiert supa si vinul, pana cand scad la 1 si 1/3 cani. Se pune continutul deoparte.
-Intr-o tigaie se inabuseste ceapa in ulei, la foc potrivit. Se mareste focul putin, se adauga ciupercile si se lasa pana cand acestea devin aurii si lichidul s-a evaporat. Se adauga pasta de rosii si boiaua iute.
- Se fierb spaghetele.
-Se adauga supa de ciuperci, vinul si rosiile in tigaie si se lasa sa fiarba. Se pune sare de mare si piper dupa gust, se reduce focul si se mai lasa 5 minute, amestecand.
-Cand pastele sunt gata, se scurg de apa si se pun in tigaie. Se amesteca, se iau de pe foc si se servesc imediat.

Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 395 calorii; 24,5 g proteine; 73 carbohidrati; 5 g grasimi; 0 mg colesterol; 60 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu