Afinele au un nivel ridicat de antioxidanti,pot incetini bolile degenerative, imbunatatesc abilitatile, aduc imbunatatirea sanatatii tractului urinar.
Iata un mod de a promova acest superaliment:
Ingrediente:
Pt crusta:
1 cana unt/margarina,moale
2/3 cana zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
2 1/2 cani faina
Umplutura de afine:
1,4 ml afine
1/2 cana zahar tos
3 Linguri amidon porumb
Pt Toping:
2/3 cana cereale ovaz instant,nefierte
1/2 cana faina
1/3 cana zahar brun
1/4 lingurita scortisoara
1/2 cana unt/margarina
Mod de preparare :
1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.Intr-un bol mare,cu mixerul la viteza medie,bati untul,zaharul pudra,vanilia,pana se umfla si se albeste.Reduci viteza la mic,adaugi faina doar sa se combine.Cu degetele presezi ferm aluatul intr-o tava de 39/26 cm,pt a forma crusta.Coci 20 min,pana este maro-aurie.
Racesti usor in tava pe un raft de sarma.
Pregatesti umplutura:
2.Intr-o cratita de 3 litri combini afinele,zaharul tos,amidonul si 2 linguri apa.Fierbi la foc mediu-mare,amesteci frecvent,fierbi 1 min,iei de pe foc.
Pregatesti Topingul:
3.Intr-un castron mediu,amesteci cerealele,faina,zaharul brun,scortisoara.Cu un cutir patiserie ,tai untul,il pui peste celelalte,obtii un amestec faramicios.
4.Intinzi amestecul de afine deasupra crustei racite,presari aluatul faramicios/toping,peste afine.Dai la cuptor 35-40 min pana amestecul de afine face bule si deasupra s-a rumenit.Racesti complet in tava pe raft de sarma.
5.Cand s-a racit tai in lungime 6 benzi, apoi transversat in 6.
Iata un mod de a promova acest superaliment:
Ingrediente:
Pt crusta:
1 cana unt/margarina,moale
2/3 cana zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
2 1/2 cani faina
Umplutura de afine:
1,4 ml afine
1/2 cana zahar tos
3 Linguri amidon porumb
Pt Toping:
2/3 cana cereale ovaz instant,nefierte
1/2 cana faina
1/3 cana zahar brun
1/4 lingurita scortisoara
1/2 cana unt/margarina
Mod de preparare :
1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.Intr-un bol mare,cu mixerul la viteza medie,bati untul,zaharul pudra,vanilia,pana se umfla si se albeste.Reduci viteza la mic,adaugi faina doar sa se combine.Cu degetele presezi ferm aluatul intr-o tava de 39/26 cm,pt a forma crusta.Coci 20 min,pana este maro-aurie.
Racesti usor in tava pe un raft de sarma.
Pregatesti umplutura:
2.Intr-o cratita de 3 litri combini afinele,zaharul tos,amidonul si 2 linguri apa.Fierbi la foc mediu-mare,amesteci frecvent,fierbi 1 min,iei de pe foc.
Pregatesti Topingul:
3.Intr-un castron mediu,amesteci cerealele,faina,zaharul brun,scortisoara.Cu un cutir patiserie ,tai untul,il pui peste celelalte,obtii un amestec faramicios.
4.Intinzi amestecul de afine deasupra crustei racite,presari aluatul faramicios/toping,peste afine.Dai la cuptor 35-40 min pana amestecul de afine face bule si deasupra s-a rumenit.Racesti complet in tava pe raft de sarma.
5.Cand s-a racit tai in lungime 6 benzi, apoi transversat in 6.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu