Ingrediente :
-1 rulou de aluat fraged
-1 rulou de aluat de foietaj
-400 g rondele de praz
-500 g file de somon proaspat, fara piele
-2 galbenusuri de ou
-30 g unt
-250 ml smantana
-4 fire de sofran
-sare si piper
Mod de preparare:
1. Topeste untul intr-o tigaie si caleste usor prazul, amestecand continuu, pana se evapora toata apa pe care o contine.
2. Intre timp, incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-o tava, intinde aluatul fraged (impreuna cu hartia de copt, pentru a-l scoate mai usor din forma) si taie somonul in feliute foarte subtiri.
3. Bate doua galbenusuri intr-un vas adanc impreuna cu smantana si sofranul. Adauga prazul, sarea, piperul si amesteca. Toarna jumatate din compozitie peste aluatul din forma, acopera-l cu feliutele de somon si adauga sare si piper. Toarna deasupra si restul amestecului de smantana cu praz. Acopera totul cu aluatul pentru foi de placinta si lipeste marginile celor doua aluaturi, umezindu-le si apasand cu degetele.
4. Decupeaza un orificiu in mijlocul placintei, pentru eliminarea aburului, si intareste-l cu o folie de aluminiu impaturita de cateva ori. Bate ultimul galbenus impreuna cu o lingura de apa, unge placinta, apoi pune-o la cuptor timp de aproximativ 30 de minute. Dupa ce scoti placinta din cuptor, las-o sa se odihneasca 5 minute, apoi scoate-o din forma. Se serveste fierbinte.
-1 rulou de aluat fraged
-1 rulou de aluat de foietaj
-400 g rondele de praz
-500 g file de somon proaspat, fara piele
-2 galbenusuri de ou
-30 g unt
-250 ml smantana
-4 fire de sofran
-sare si piper
Mod de preparare:
1. Topeste untul intr-o tigaie si caleste usor prazul, amestecand continuu, pana se evapora toata apa pe care o contine.
2. Intre timp, incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-o tava, intinde aluatul fraged (impreuna cu hartia de copt, pentru a-l scoate mai usor din forma) si taie somonul in feliute foarte subtiri.
3. Bate doua galbenusuri intr-un vas adanc impreuna cu smantana si sofranul. Adauga prazul, sarea, piperul si amesteca. Toarna jumatate din compozitie peste aluatul din forma, acopera-l cu feliutele de somon si adauga sare si piper. Toarna deasupra si restul amestecului de smantana cu praz. Acopera totul cu aluatul pentru foi de placinta si lipeste marginile celor doua aluaturi, umezindu-le si apasand cu degetele.
4. Decupeaza un orificiu in mijlocul placintei, pentru eliminarea aburului, si intareste-l cu o folie de aluminiu impaturita de cateva ori. Bate ultimul galbenus impreuna cu o lingura de apa, unge placinta, apoi pune-o la cuptor timp de aproximativ 30 de minute. Dupa ce scoti placinta din cuptor, las-o sa se odihneasca 5 minute, apoi scoate-o din forma. Se serveste fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu