• 3 oua
• 100 g unt
• 200 g zahar tos
• 1 pachet zahar vanilinat
• 4 linguri de rom
• 2 linguri coaja rasa de lamaie
• 100 g gris
• 1 pachetel praf de copt
• 1 pachet praf budinca de vanilie
• 750 g branza de vaci
• 200 ml frisca
• 1 varf de sare
• 4-5 mere dulci acrisoare
• 5 linguri gem de caise
• 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare:
1.Separati ouale. Bateti untul pana devine ca o crema. Incorporati zaharul, zaharul vanilinat, romul si coaja de lamaie. Incorporati galbenusurile. Amestecati grisul cu praful de copt si budinca de vanilie. Adaugati incet branza de vaci si frisca. Bateti spuma albusurile cu sarea si incorporati-le. Turnati aluatul astfel format intr-o forma de sufleu (Ø 26 cm).
2.Pregatiti merele, curatati-le de coaja, taiati-le in patru, apoi de mai multe ori. Asezati-le in aluat cu partea interioara in sus si coaceti cca. 75 de minute. Dupa 45 de minute acoperiti-le cu folie de aluminiu. Dupa expirarea timpului de copt, mai lasati-le inca 10 minute in cuptorul inchis.
3 Incalziti gemul, ungeti prajitura cu el, apoi presarati zahar pudra. Pofta buna!
• 100 g unt
• 200 g zahar tos
• 1 pachet zahar vanilinat
• 4 linguri de rom
• 2 linguri coaja rasa de lamaie
• 100 g gris
• 1 pachetel praf de copt
• 1 pachet praf budinca de vanilie
• 750 g branza de vaci
• 200 ml frisca
• 1 varf de sare
• 4-5 mere dulci acrisoare
• 5 linguri gem de caise
• 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare:
1.Separati ouale. Bateti untul pana devine ca o crema. Incorporati zaharul, zaharul vanilinat, romul si coaja de lamaie. Incorporati galbenusurile. Amestecati grisul cu praful de copt si budinca de vanilie. Adaugati incet branza de vaci si frisca. Bateti spuma albusurile cu sarea si incorporati-le. Turnati aluatul astfel format intr-o forma de sufleu (Ø 26 cm).
2.Pregatiti merele, curatati-le de coaja, taiati-le in patru, apoi de mai multe ori. Asezati-le in aluat cu partea interioara in sus si coaceti cca. 75 de minute. Dupa 45 de minute acoperiti-le cu folie de aluminiu. Dupa expirarea timpului de copt, mai lasati-le inca 10 minute in cuptorul inchis.
3 Incalziti gemul, ungeti prajitura cu el, apoi presarati zahar pudra. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu