Ingrediente:
-1 pachet de foi de placinta
-400 g branza de vaci, dulce
-50 g stafide
-3 oua
-coaja rasa de la o lamaie (sau zahar vanilat)
-125 g smantana grasa
-2-3 linguri zahar pudra
-50 ml de ulei (sau 100 g unt topit)
Mod de preparare:
1. Amesteca branza de vaci cu smantana si zaharul si bate bine cu mixerul. Adauga ouale batute, stafidele si coaja de lamaie.
2. Poti prepara placinta:
* in stilul clasic: jumatate din foile de placinta asezate pe rand in tava, unse cu ulei sau unt topit, branza la mijloc, restul foilor pe deasupra, unse si ele);
* trigoane: o bucata de foaie de placinta de 30 cm lungime si 10 latime, unsa cu unt sau ulei; la un capat, pune o gramajoara de branza si infasoara in triunghi. In acest caz, umplutura pentru reteta se reduce la jumatate.
Sfat : Exista si o varianta de placinta cu branza sarata - poti folosi telemea si branza de burduf. Adauga 4 oua si 1-2 borcane cu iaurt (care fac telemeaua cremoasa si "taie" din sare), iar ca mirodenii, iti recomandam nucsoara sau cimbrul, pentru o aroma deosebita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu