Rondele de somon marinat cu portocale si mei

Ingrediente:
* 4 rondele de somon
* ½ lingurita de sare

-pentru marinata:
* ½ lingurita de Sambal Oelek (pasta-sos de ardei iute)
* Coaja rasa de la 2 portocale
* 2 linguri ulei de masline

-garnitura de portocale si mei:
* 2 linguri unt
* 2 cepe mici albe
* 250 g mei auriu decorticat
* 2 portocale de la care razi coaja si colectezi 200 ml suc
* 300 ml pasta de legume
* 2 stelute de anason
* 2 ardei mici iuti
* 2 portocale creson pentru decor
* 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru marinata si, cu o pensula, ungi cu sos rondelele de somon, pe ambele parti. Lasi 10 minute, sa intre aromele in peste. Incingi moderat cuptorul si pui un platou inauntru sa se incalzeasca. Apoi incingi o tigaie pentru prajit sau una pentru gratar.

Sarezi bucatile de peste si le prajesti pe fiecare parte cam 2 minute, la foc mediu. Le pui apoi pe platoul cald din cuptor si le lasi la inabusit 20 de minute. Pentru garnitura, topesti untul intr-o tigaie si calesti ceapa. Pui meiul, il rumenesti un pic si torni sucul de portocale. Completezi cu pasta de legume, stelute de anason si ardei iute. Lasi 15 minute la fiert, amestecand din cand in cand.

Cureti portocalele de coaja, le desfaci in felii si le amesteci cu meiul. Pe farfurii pui rondelele de somon cu garnitura de mei, decorezi cu creson si servesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu