Rulouri de calcan umplute

Ingrediente:
-3 buc file de calcan (a cate 60 g)
-Suc de lamaie
-Sare, piper
-1 lingurita ulei
-50 g spanac congelat
-Nucsoara
-50 g creveti
-1 ceapa
-1 lingurita unt
-100 ml supa
-¼ lingurita anason
-1 varf de praf de ghimbir
-Boia de ardei iute

Mod de preparare:
Se spala pestele, se usuca pe un servet de bucatarie si se stropeste cu suc de lamaie, dupa care se sareaza si se pipereaza. Se incinge uleiul si se lasa spanacul sa se dezghete acolo, in vasul acoperit cu un capac. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se aseaza bucatile de peste pe o suprafata de lucru, se adauga spanacul si crevetii, se ruleaza apoi pestele si se fixeaza fie cu o sfoara de bucatarie, fie cu scobitori.

Se spala ceapa, se toaca marunt si se caleste in unt. Se stinge apoi cu supa, se da in fiert si se lasa rulourile de calcan sa se inabuse acolo cca 10 minute. Se scot apoi rulourile, se stropesc cu suc de lamaie, se adauga anasonul si se lasa sa mai fiarba putin. Se condimenteaza cu ghimbir, boia de ardei, sare si piper. Se poate orna cu felii de lamaie si marar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu