Rulada de vitel cu rosii gratinate

Ingrediente
* 1 kg pulpa de vitel
* 200 g carne tocata amestec
* 100 ml smantana
* 100 g ciuperci
* 1 legatura patrunjel
* 100 g ceapa
* 50 g morcov
* 20 g unt
* 50 g cascaval ras
* 500 g rosii
* 30 ml ulei
* sare, piper, maghiran

Mod de preparare :
Se spala, se curata si se oparesc ciupercile, apoi se scurg si se taie marunt. Se amesteca intr-un castron carnea tocata cu ciupercile, condimentele, patrunjelul tocat, 60 ml smantana si sare dupa gust.

Pulpa de vita se cresteaza adanc pe toata lungimea bucatii. Se presara cu maghiran si piper si se umple cu amestecul pregatit. Se prinde cu scobitori si se unge cu ulei. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor timp de 30 de minute. Din cand in cand, se stropeste cu sosul lasat in tava si se mai adauga putina apa.
Se curata, se spala si se taie ceapa si morcovul dupa preferinta. Se adauga legumele in tava si se lasa la copt timp de 30 de minute impreuna cu pulpa umpluta.
Se scoate carnea din tava si se pastreaza la cald. Se cresteaza putin rosiile, se aseaza in tava si se acopera cu felioare de unt si cascaval ras. Se rumenesc rosiile 10 minute in cuptor.
Se strecoara sosul din tava, se sareaza si se condimenteaza, apoi se incorporeaza smantana. Se aranjeaza pe platou feliile de rulada si rosii si se servesc impreuna cu sosul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu