Ingrediente:
* 4 andive
* 8 felii de bacon
* o lămâie
* 100 ml vin alb
* 50 g unt
* doi cartofi
* ulei de măsline
* oţet de mere
* sare, piper
* cimbru
* ardei iute
Mod de preparare:
Pentru a pregăti sosul se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se fierb. Când sunt fierţi, se scot din apă şi se pasează cu o furculiţă până când devin piure. Se adaugă 100 ml din apa în care au fiert cartofii, două linguri de ulei de măsline şi o linguriţă de oţet de mere.
Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă cimbru tocat mărunt, se amestecă totul şi se lasă să se răcească. Dacă se vrea un sos mai subţire se mai adaugă din apa în care au fiert cartofii.
Andivele se spală, se taie pe jumătate şi se stropesc cu suc de lămâie. Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc andivele. Când sunt gata, se scot pe o farfurie, se înfăşoară cu feliile de bacon şi se mai prăjesc trei minute pe fiecare parte.
* 4 andive
* 8 felii de bacon
* o lămâie
* 100 ml vin alb
* 50 g unt
* doi cartofi
* ulei de măsline
* oţet de mere
* sare, piper
* cimbru
* ardei iute
Mod de preparare:
Pentru a pregăti sosul se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se fierb. Când sunt fierţi, se scot din apă şi se pasează cu o furculiţă până când devin piure. Se adaugă 100 ml din apa în care au fiert cartofii, două linguri de ulei de măsline şi o linguriţă de oţet de mere.
Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă cimbru tocat mărunt, se amestecă totul şi se lasă să se răcească. Dacă se vrea un sos mai subţire se mai adaugă din apa în care au fiert cartofii.
Andivele se spală, se taie pe jumătate şi se stropesc cu suc de lămâie. Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc andivele. Când sunt gata, se scot pe o farfurie, se înfăşoară cu feliile de bacon şi se mai prăjesc trei minute pe fiecare parte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu