Suberec

Ingrediente:
Aluat:
- 1 kg faina 000
- delikat dupa gust ( cca. 1.5 lingura )
- praf de usturoi dupa gust ( cca. 1 lingura )
- o cana cu apa calda
Umplutura:
- 1 kg carne tocata ( miel-se foloseste la reteta originala, preparatul fiind de origine tatara- foarte bine curatata sau vitel de lapte sau manzat+porc )
- optional se poate adauga ceapa tocata ( cu cutitul sau la robot cu turatie scazuta, pentru a nu rezulta pasta de ceapa ), 2 cepe mari sau 3-4 cepe mici
- delicat
- cimbru
- o cana apa rece

Mod de preparare:
Se cerne faina. Intr un vas se pune faina, delikatul, praful de usturoi. Se adauga apa calda si se framanta pana nu se lipeste de mana ( eu aluatul il fac la robot si iese foarte bine ). Se lasa la odihnit aluatul. Intre timp se face umplutura:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu