Ingrediente:
* 400 g carne tocata de vită
* 5 gălbenuşuri
* 4 linguri pesmet
* 1 lingură oregano uscat
* sare, piper
* 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
* 1 ceapă
* 2 căţei de usturoi
* 4 linguri ulei de măsline
* 300 g pâine tăiată bucăţi
* 250 g iaurt cremos
* boia de ardei iute
* 250 g roşii cherry tăiate în jumătate
Mod de preparare:
Frământaţi carnea tocată, 1 gălbenuş, pesmetul, oregano, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce. Tocaţi ceapa şi 1 căţel de usturoi, apoi adăugaţi-le în amestecul de mai sus.
Incingeţi cuptorul la 225°C. Ungeţi forma de sufleu cu restul usturoiului. Presăraţi înăuntru bucăţile de pâine şi prăjiţi-le circa 4 minute. După aceea, luaţi-le de pe foc. Reduceţi temperatura la 180°C. Amestecaţi iaurtul, 4 gălbenuşuri, 2 linguri de ulei, sare, piper şi boiaua de ardei iute.
Aşezaţi în formă roşiile, chiftelele, crutoanele şi sosul de iaurt, apoi coaceţi totul cca. 15-20 de minute. Eventual ornaţi sufleul cu puţină verdeaţă.
* 400 g carne tocata de vită
* 5 gălbenuşuri
* 4 linguri pesmet
* 1 lingură oregano uscat
* sare, piper
* 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
* 1 ceapă
* 2 căţei de usturoi
* 4 linguri ulei de măsline
* 300 g pâine tăiată bucăţi
* 250 g iaurt cremos
* boia de ardei iute
* 250 g roşii cherry tăiate în jumătate
Mod de preparare:
Frământaţi carnea tocată, 1 gălbenuş, pesmetul, oregano, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce. Tocaţi ceapa şi 1 căţel de usturoi, apoi adăugaţi-le în amestecul de mai sus.
Incingeţi cuptorul la 225°C. Ungeţi forma de sufleu cu restul usturoiului. Presăraţi înăuntru bucăţile de pâine şi prăjiţi-le circa 4 minute. După aceea, luaţi-le de pe foc. Reduceţi temperatura la 180°C. Amestecaţi iaurtul, 4 gălbenuşuri, 2 linguri de ulei, sare, piper şi boiaua de ardei iute.
Aşezaţi în formă roşiile, chiftelele, crutoanele şi sosul de iaurt, apoi coaceţi totul cca. 15-20 de minute. Eventual ornaţi sufleul cu puţină verdeaţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu