Untul

Fie ca il consumam simplu, pe paine, fie ca este folosit pentru anumite rafinamente culinare, untul este pentru multi dintre noi extrem de necesar si foarte cautat. Sortimentele contin, de obicei, 65% grasime si cel mult 18% apa.
Din smantana fermentata
Acest unt este obtinut din smantana fermentata si imbogatit cu bacterii din lapte. In timpul depozitarii capata o aroma specifica, astfel incat, de multe ori, confera anumitor
feluri de mancare, nota finala.

Untul din smantana dulce
Baza acestui sortiment de unt este smantana dulce, neacrita. Este ideal pentru paine, pentru calitul legumelor si coacerea prajiturilor, dar si pentru a lega sosurile fine.

Untul usor acrisor
Este o combinatie a celor doua sortimente mentionate mai sus: in timpul prelucrarii, untului din smantana dulce i se adauga bacterii din lapte, astfel incat se obtine o adevarata minunatie de unt. Este ideal pentru sufleuri, cu marmelada sau, pur si simplu,
pe paine.

Untul slab
La aceasta categorie intra toate sortimentele cu un procent redus de grasime. Untul cu un continut redus de grasime are 60â€"62% grasime, dar exista si unt cu grasime 39â€"41%. Acesta din urma nu este recomandat pentru gatit, intrucat apa continuta va sari din vasul de pe foc.

Untul cu iaurt
Aceasta varianta usoara din unt si iaurt se incinge uÅŸor, se intinde bine pe paine si este
foarte potrivita pentru gatit.

Untul cu ierburi aromate - poate fi preparat foarte usor si in casa
Lasati untul la temperatura camerei. Adaugati dupa preferinta nuci macinate, ghimbir tocat, coaja de portocala, piper, apoi framantati-l. Formati un rulou, puneti-l in formele pentru gheata sau in forme de minibriose si lasati-l la frigider. Il puteti folosi pentru fripturi, peste sau pui â€" le va da o aroma deosebita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu