Sfaturi pentru gatit


CARNEA
- daca vrei sa testezi prospetimea carnii, e de ajuns sa apesi pe ea cu un deget; daca adancitura care s-a format revine imediat atunci carnea este proaspata.
- daca vrei ca snitele si gratarele sa fie mai fragede, inainte cu o ora de a le praji, unge-le cu otet amestecat cu ulei.

PESTELE
- daca vrei sa afli cat de proaspat este pestele, pune-l intr-un lighean cu apa; pestele proaspat va cadea la fund.
- pestele proaspat are solzii netezi, luciosi si strans lipiti de corp si branhiile de culoare aprinsa.
- iti recomandam ca, inainte cu 15 minute de a praji pestele, sa il sarezi bine pentru a nu se sfaramita.

LEGUMELE
- pentru a pastra culoarea legumelor in timpul fierberii, adauga pentru fiecare 1 kg de legume aproximativ o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu la apa de fiert
- pentru a pastra substantele nutritive si pentru a capata un gust mai bun, fierbe legumele in apa sarata.
- zarzavatul vested se poate improspata daca se pune in apa rece in care s-a adaugat o lingurita de otet. (aproximativ o ora)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu