Ingrediente musaca de vinete:
3-4 vinete mari, 600 gr carne, 600 gr rosii, 4-5 ardei grasi, 2 cepe mari, sare piper, 2 linguri faine, 4 linguri ulei, 2 oua (facultativ), un pahar smantina, , 2 linguri cascaval ras.
Cum se face musacaua de vinete :
Ceapa tocata se aureste intr-o lingura de ulei, se adauga carnea tocata si se lasa sa se prajeasca, amestecand din cand in cand. Se potriveste de sare si se inabuse sub capac, turnand, la nevoie, cate putina apa calda. Vinetele se spala, se sterg, se taie codita impreuna cu 2-3 cm din capat si apoi se taie in felii groase de cca.1 cm, fie pe lung, fie rondele; feliile se presara cu sare si se pun pe un plan inclinat sa se scurga, eventual presate cu o scandura pe care se aseaza o greutate.
Dupa aceea se mai strang putin in maini pt a le stoarce si mai mult , se zvanta intr-un servetel absorbant, apoi se trec prin faina si se prajesc usor, pe ambele parti, in putin ulei incins. Rosiile se curata de pielite si de seminte si se taie.
Jumatate din feliile se aseaza una langa alta, pe fundul uynei cratite sau al unei tavi emailate, fara a lasa spatii goale. Deasupra se asterne carnea tocata peste care se pun jumatate din feliile de rosi. Peste rosii se presara putin piper, apoi se aseaza un strat subtire de ardei taiati in fasii subtiri. Se acopera cu restul de felii de vinete, peste care se aseaza, ca ultim strat, restul de felii de rosii. Pe marginea vasului se toarna putina apa cu sare sau supa de carne strecurata.
Vasul se introduce in cuptorul incins in prealabil. Musacaua se tine la cuptor cca 1 ora, pana zeama scade bine.
Dupa preferinta, la o jumatate de ora se scoate tava de la cuptor si peste musaca se toarna un amestec dintr-un pahar de smantan, o lingura de faina si 2 oua batute ca pentru omleta; se presara, tot dupa preferinta, cu cascaval ras.
Tava se introduce din nou la cuptor sa se inchege oul, si sa sa rumeneasca deasupra.
Musacaua de vinete se serveste fierbinte, taiata bucati.
3-4 vinete mari, 600 gr carne, 600 gr rosii, 4-5 ardei grasi, 2 cepe mari, sare piper, 2 linguri faine, 4 linguri ulei, 2 oua (facultativ), un pahar smantina, , 2 linguri cascaval ras.
Cum se face musacaua de vinete :
Ceapa tocata se aureste intr-o lingura de ulei, se adauga carnea tocata si se lasa sa se prajeasca, amestecand din cand in cand. Se potriveste de sare si se inabuse sub capac, turnand, la nevoie, cate putina apa calda. Vinetele se spala, se sterg, se taie codita impreuna cu 2-3 cm din capat si apoi se taie in felii groase de cca.1 cm, fie pe lung, fie rondele; feliile se presara cu sare si se pun pe un plan inclinat sa se scurga, eventual presate cu o scandura pe care se aseaza o greutate.
Dupa aceea se mai strang putin in maini pt a le stoarce si mai mult , se zvanta intr-un servetel absorbant, apoi se trec prin faina si se prajesc usor, pe ambele parti, in putin ulei incins. Rosiile se curata de pielite si de seminte si se taie.
Jumatate din feliile se aseaza una langa alta, pe fundul uynei cratite sau al unei tavi emailate, fara a lasa spatii goale. Deasupra se asterne carnea tocata peste care se pun jumatate din feliile de rosi. Peste rosii se presara putin piper, apoi se aseaza un strat subtire de ardei taiati in fasii subtiri. Se acopera cu restul de felii de vinete, peste care se aseaza, ca ultim strat, restul de felii de rosii. Pe marginea vasului se toarna putina apa cu sare sau supa de carne strecurata.
Vasul se introduce in cuptorul incins in prealabil. Musacaua se tine la cuptor cca 1 ora, pana zeama scade bine.
Dupa preferinta, la o jumatate de ora se scoate tava de la cuptor si peste musaca se toarna un amestec dintr-un pahar de smantan, o lingura de faina si 2 oua batute ca pentru omleta; se presara, tot dupa preferinta, cu cascaval ras.
Tava se introduce din nou la cuptor sa se inchege oul, si sa sa rumeneasca deasupra.
Musacaua de vinete se serveste fierbinte, taiata bucati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu