7-8 ardei grasi; 300 gr ciuperci; 4-5 rosii medii; 500 g orez; 2 ceape; 4 linguri de ulei; 1 legatura de patrunjel; 1 legatura de marar; sare si piper
Cum se fac ardeii umpluti :
Se taie ceapa marunt dupa care se caleste in ulei bine incins pana se rumeneste.
Adaugati orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt; acoperiti cu apa si se lasati-le la fiert.
La sfirsit, adaugati rosiile taiate marunt.
Lasati compozitia sa se raceasca, dupa care adaugati verdeata tocata marunt si potrivita de sare si piper.
Taiati la ardei cate un capacel in partea superioara in jurul coditei, curatati cu o lingura interiorul de seminte, fara a perfora insa peretii ardeilor, dupa care spalati-i si lasati-i la scurs.
umpleti ardeii cu orez si ciuperci, apoi ii ungeti cu ulei si ii asezati in tava.
Printre ei, se pun felii de rosii si se dau la cuptor la foc mic 45 de minute.
Inainte cu 10 minute de a fi scosi de la cuptor, se poate prepara un sos de rosii care se toarna peste ardei.
Se pot prepara ardeii si fara ciuperci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu