Mancare de vinete cu ciuperci

Ingrediente :
2-3 vinete marime medie; 150 gr unt; 250 gr ciuperci feliate (se gasesc de obicei in comert); 150 ml zeama de carne de vita (supa); 250 ml smantana proaspata; 1 legatura tocata de patrunjel; sare si piper negru proaspat macinat

Cum se face mancarea de vinete cu ciuperci
Se curata vinetele de coaja, apoi taiati fasii de 0,5-1 cm grosime si lungi de 8-9 cm.
Puneti vinetele la scurs pe un fund din lemn pe plan inclinat pentru cca.40-50 min.
Untul se topeste intr-o tigaie mare nicinsa si se calesc fasiutele de vinete si feliutele de ciupercute, amestecand ocazional, timp de 10 minute. Adaugati peste ele zeama de carne si fierbeti mixtura incet, 15 minute, amestecand ocazional.
Inainte de a adauga smantana, se adauga sare dupa gust. Se mai lasa pe foc, amestecand, pana se incinge, fara a da in clocot. Adaugati trei sferturi din patrunjel amestecati.
Serviti mancarea fierbinte, presarata cu restul de patrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu