6 cartofi potriviti ca marime, zarzavat de supa, o lingura de unt sau ulei, o lingurita de faina, o lingura de patrunjel si leustean tocat, sare, 2 linguri bulion de rosii.
Cum se face ciorba de cartofi
Ceapa tocata se inabusa in putin ulei, se adauga zarzavatul ras pe razatoarea mare, se amesteca pe foc pana se caleste usor, se presara faina, se stinge cu cca.2 l de apa, apoi se adauga cartofii taiati cubulete; se sareaza si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana ce cartofii sunt aproape fierti.
Apoi se adauga bulionul si se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie cartofii. La sfarsitse presara cu verdeata tocata.
Ciorba se poate drege cu smantana si se poate acri cu zeama de lamaie.
Cum se face ciorba de cartofi
Ceapa tocata se inabusa in putin ulei, se adauga zarzavatul ras pe razatoarea mare, se amesteca pe foc pana se caleste usor, se presara faina, se stinge cu cca.2 l de apa, apoi se adauga cartofii taiati cubulete; se sareaza si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana ce cartofii sunt aproape fierti.
Apoi se adauga bulionul si se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie cartofii. La sfarsitse presara cu verdeata tocata.
Ciorba se poate drege cu smantana si se poate acri cu zeama de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu