Pirosti. Pirosti cu carne. Pirosti cu branza. Pirosti cu ciuperci. Pirosti cu oua. Pirosti cu afumatura. Pirosti cu ficat

PIRÓȘCĂ, piroște, s.f. (Reg.) Colțunaș umplut cu carne, cartofi, brânză, marmeladă etc. [Pl. și: piroști] – Din rus. pirožki, ucr. pyrižky.
PIROȘCĂ, piroști, s.f. În bucătăria rusească, pateuri sau plăcințele umplute divers, picante sau dulci, servite la bors, ca antreu cald sau ca desert;
Sursa definitii : dexonline.ro
Ingrediente :
  • aluat pentru pirosti : 400 gr.faina, 2 oua, un paharel de smantana, 150 gr.unt, sare, umplutura pt. pirosti.
  • umpluturi pt. pirosti ( 8 variante) :
  1. brinza de vaci pisata prin sita , amestecata cu unt si galbenus de ou, putina faina si un varf de cutit de sare;
  2. tocatura de carne cruda amestecata cu ceapa inabusita, verdeata tocata, miez de paine, sare si piper;
  3. ciuperci inabusite in unt, legata cu un sos gros, si amestecate cu oua fierte, tocate;
  4. umplutura din oua fierte tari, tocate, amestecate cu putin unt lichefiat, verdeata, sare, piper si legate cu sos alb;
  5. umplutura din sunca tocata, amestecata cu putin unt, sos alb, cascaval ras, sare si piper;
  6. amestec de sunca afumata, limba afumata, aoua tari (toate tocate), legate cu sos alb;
  7. cascaval ras amestecat cu sos alb;
  8. ficat de vitel sau de pasare, tocat, amestecat cu putin unt sau sos alb.
Cum se prepara pirostile cu umpluturi diverse :
Se bat ouale, apoi, impreuna cu celelalte ingrediente, se face un aluat bine lucrat. Din aluat se rupe o bucata, care se pune pe palma presarata cu faina si se intinde, dandu-i o forma rotunjita; se pune la mijloc umplutura, apoi se aduna aluatul lipindu-se marginile. Pirostile se aseaza cu lipitura in jos, intr-o tava usor presarata cu faina si se rumenesc in cuptorul bine incins

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu