- pentru baza cremei
-300 ml lapte
-225 ml apa
-1 păstaie de vanilie
-40 g unt topit
-100 g mascarpone
- pentru siropul de zahăr:
-75 ml apă
-1 praf de sare
Cum se face piureul de castane
Crestati cojile castanelor în formă de X, fără a atinge însă „fructul” castanei.
Puneti intr-o tava castanele crestate, dupa care turnaţi apă în jurul ei, şi puneţile la prajit în cuptorul preîncălzit la 120 C, timp de cca. 40 minute.
Cojile se îndepărtează de pe castanecât sunt încă fierbinţi.
Puneţi într+o cratiţă castanele curăţate, turnaţi laptele şi scobiţi păstaia de vanilie. Puneţi în lapte şi teaca acesteia, după care, sub capac, fierbeţi castanele. Durata fierberii depinde de calitatea castanelor, dar în medie, este de 50 minute, la o temperatură medie.
După ce s-au fiert castanele, se prepară siropul din zahăr, sare şi apă.
Se strecoară „zeama” de pe castane, adăugăm mascarpone, untul topit şi siropul de zahăr. Cu ajutorul unui mixer se zdrobesc castanele până devin piure.
Piureul se pune într-un vas acoperit cu folie si se lasa în frigider la răcit până a doua zi.
Crestati cojile castanelor în formă de X, fără a atinge însă „fructul” castanei.
Puneti intr-o tava castanele crestate, dupa care turnaţi apă în jurul ei, şi puneţile la prajit în cuptorul preîncălzit la 120 C, timp de cca. 40 minute.
Cojile se îndepărtează de pe castanecât sunt încă fierbinţi.
Puneţi într+o cratiţă castanele curăţate, turnaţi laptele şi scobiţi păstaia de vanilie. Puneţi în lapte şi teaca acesteia, după care, sub capac, fierbeţi castanele. Durata fierberii depinde de calitatea castanelor, dar în medie, este de 50 minute, la o temperatură medie.
După ce s-au fiert castanele, se prepară siropul din zahăr, sare şi apă.
Se strecoară „zeama” de pe castane, adăugăm mascarpone, untul topit şi siropul de zahăr. Cu ajutorul unui mixer se zdrobesc castanele până devin piure.
Piureul se pune într-un vas acoperit cu folie si se lasa în frigider la răcit până a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu