Orez cu lapte

Ingrediente : 250 g orez lucios de categoria "A"; 250 ml apă; 1 praf de sare; 1.25 l lapte; 160 g; zahăr; coaja răzuită a 1 buc. de lămâie; 1-2 linguriţe de esenţă de vanilie; stafide după gust.

Cum se face orezul cu lapte :
Se pune într-o oală cu perete gros orezul şi apa, iar prin amestecare continuă, la o temperatură medie, se inmoaie orezul în apă. Când apa s-a fiert de pe orez, punem sare şi adăugăm laptele.

Orezul se fierbe, amestecând din cand in cand până când laptele este absorbit, iar orezul se înmoaie.
La final se amesteca bine conţinutul cu coaja de lămâie, zahărul, stafidele şi esenţa de vanilie, dup care se acopera orezul cu un capac si se lasa o ora la racit.

Orezul preparat se poate servi ornat cu gem, pudră de cacao sau cu stafide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu