Ingrediente :
3 teline de marime mijlocie, 30 gr unt, 30 gr faina, 300 ml lapte, 50 gr carcaval ras, o bucatica de unt pentru uns forma, sare, piper, 2 linguri pesmet fin
Cum se face telina cu sos alb.
Telinele curatate se fierb, raiate in sferturi, in apa cu sare si putin lapte. Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
Separat, se face un sos alb din unt, faina si lapte, care se fierbe 2-3 clocote; se lasa sa se raceasca bine, se adauga cascavalul ras si se amesteca foarte usor.
Telina scursa se pune in vasul uns cu unt si presarat cu pesmet; se presara deasupra pesmet si se toarna sosul alb. Vasul; se da ;a cuptor pana se rumeneste bine deasupra. (Se da la cuptor numai cu 30 min inainte de a se servi)
3 teline de marime mijlocie, 30 gr unt, 30 gr faina, 300 ml lapte, 50 gr carcaval ras, o bucatica de unt pentru uns forma, sare, piper, 2 linguri pesmet fin
Cum se face telina cu sos alb.
Telinele curatate se fierb, raiate in sferturi, in apa cu sare si putin lapte. Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
Separat, se face un sos alb din unt, faina si lapte, care se fierbe 2-3 clocote; se lasa sa se raceasca bine, se adauga cascavalul ras si se amesteca foarte usor.
Telina scursa se pune in vasul uns cu unt si presarat cu pesmet; se presara deasupra pesmet si se toarna sosul alb. Vasul; se da ;a cuptor pana se rumeneste bine deasupra. (Se da la cuptor numai cu 30 min inainte de a se servi)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu