Fasole batuta

Ingrediente pentru fasole batuta
  • 450 gr fasole uscata boabe
  • 50 ml ulei
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 3-4 ceape
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare si piper
Cum se face fasolea batuta
Alegeti fasolea si spalati-o bine, dupa care puneti-o la fiert.
Dupa ce fierbe, se scurge apa si se pune din nou la fiert in alta apa.
Peste fasole se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul si pastarnacul ras prin razatoarea mica.
Cand e aproape gata se adauga si concentratul de legume.
Scurgeti de zeama fasolea si puneti-o in blender unde se mixeaza pana devine o pasta; se adauga sare si usturoi dupa gust.

Separat se face sosul din 3 cepe taiate solzisori care se prajesc in putin ulei pana se inmoaie bine , dupa care se adauga pasta de tomate se sareaza si pipereazadupa gust.
Fasolea batuta se serveste cu prajeala de ceapa pe deasupra .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu