Cum se face pateul de ficat
Ceapa si usturoiul, tocate marunt, se inabusa putin in doua linguri de unt, apoi se adauga ficatul taiat bucatele marunt si se inabusa in continuare.
Cand este aproape gata se ia cratita de pe foc, se lasa sa se racoreasca compozitia si se da de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu miezul de franzelainmuiat in lapte si bine stors. Dupa aceea se trece totul prin sita.
Separat, se freaca spuma restul de unt, se amesteca cu pasta de ficat, se adauga sare si piper dupa gust, frecand bine in continuare.Cand este aproape gata se ia cratita de pe foc, se lasa sa se racoreasca compozitia si se da de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu miezul de franzelainmuiat in lapte si bine stors. Dupa aceea se trece totul prin sita.
Se aseaza pe o farfurie, se orneaza si se tine la rece pana se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu