Pentru umplutura : Amestec de telemea si branza de vaci, 2 oua pentru uns rondelele.
Cum se fac pateurile cu branza
Se face aluatul amestecand cu mana toate ingredientele. Aluatul rezultat se acopera cu folie si se da la frigider cca 1 ora.
Apoi se intinde o foaie cu grosimea de cca.0,5-1 cm; se taie rondele cu paharul, sau cu o forma rotunda, cu diametrul de cca.4 cm (buza paharului/formei se inmoaie in faina inainte de a taia).
Pe jumatate din totalul de rondele se pune un amestec de telemea rasa si branza de vaci, in parti egale. Amestecul de branza se intinde uniform, pe suprafata fiecarei rondele si se acopera apoi cu cate o rondea neunsa, umezitacu putina apa. Deasupra se ung cu ou batut. Se introduc in cuptorul incins pana se rumenesc putin.
Se servesc fierbinti si se pot reincalzi.
Apoi se intinde o foaie cu grosimea de cca.0,5-1 cm; se taie rondele cu paharul, sau cu o forma rotunda, cu diametrul de cca.4 cm (buza paharului/formei se inmoaie in faina inainte de a taia).
Pe jumatate din totalul de rondele se pune un amestec de telemea rasa si branza de vaci, in parti egale. Amestecul de branza se intinde uniform, pe suprafata fiecarei rondele si se acopera apoi cu cate o rondea neunsa, umezitacu putina apa. Deasupra se ung cu ou batut. Se introduc in cuptorul incins pana se rumenesc putin.
Se servesc fierbinti si se pot reincalzi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu