Vinete umplute cu carne

Ingrediente vinete umplute :
  • 2 vinete
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 300g carne tocata in amestec (porc+vita)
  • o legatura patrunjel
  • 2-3 catei usturoi
  • sare, piper
  • putin ulei
  • cascaval
Cum se prepara vinetele umplute cu carne :
  • Vinete se spala, nu se decojesc dar se taie in 2, se indeparteaza cu o lingurita miezul si se lasa putin pe margine.
  • Se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa care se pun intr-o tava bine unsa cu ulei.
  • Miezul de la vinete si ceapa se toaca marunt apoi se pun la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.
  • Adaugati carnea si rosiile taiate cubulete, apoi pisat ca la ostropel, sare si piper.
  • Lasati-le pe foc 8-10 minute amestecand periodic.
  • Puneti verdeata tocata, se mai presara sare si piper daca este nevoie dupa gust
  • Nu trebuie sa fie tot sucul evaporat.
  • Folositi apoi compozitia pentru a umple vinetele
  • Deasupra se presara cascaval ras dupa care se pun la cuptor la 180 grade pentru o ora.
  • In tava nu trebuie pusa supa sau apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu