Vinete cu sos alb la cuptor

Ingrediente pentru vinete cu sos alb
  • 4 vinete mijlocii
  • 60 g cascaval ras
  • 30 g unt
  • 40 g faina
  • circa 1/2 I lapte
  • 200 g smantana
  • sare
  • ulei
  • 1 lingura de pesmet.
Cum se pregatesc vinetele cu sos alb:
  • Se taie vinetele in felii, se oparesc cu apa sarata, apo se pun la scurs, dupa care se prajesc in ulei.
  • Intr-o cratita, se topeste untul, si se adauga faina. Se mesteca pe foc potolit 2-3 minute, apoi se stinge cu lapte.
  • Sosul legat se amesteca cu smantana.
  • Intr-o forma care merge la cuptor, se aseaza un strat de vinete si un rand de sos alb cu smantana.
  • Se alterneaza straturile si la sfarsit se presara cascavalul ras amestecat cu o lingura buna de pesmet si dupa care se da totul la cuptor, pana se rumeneste cascavalul, iar vinetele s-au inmuiat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu