- 4 vinete mijlocii
- 60 g cascaval ras
- 30 g unt
- 40 g faina
- circa 1/2 I lapte
- 200 g smantana
- sare
- ulei
- 1 lingura de pesmet.
- Se taie vinetele in felii, se oparesc cu apa sarata, apo se pun la scurs, dupa care se prajesc in ulei.
- Intr-o cratita, se topeste untul, si se adauga faina. Se mesteca pe foc potolit 2-3 minute, apoi se stinge cu lapte.
- Sosul legat se amesteca cu smantana.
- Intr-o forma care merge la cuptor, se aseaza un strat de vinete si un rand de sos alb cu smantana.
- Se alterneaza straturile si la sfarsit se presara cascavalul ras amestecat cu o lingura buna de pesmet si dupa care se da totul la cuptor, pana se rumeneste cascavalul, iar vinetele s-au inmuiat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu