Aluat cu umplutură de ciuperci

Ingrediente :
Aluatul : 450 g fãinã, 200 g margarinã, 2 ouã, 100 g smîntînã, sare.
Umplutura : 400 g ciuperci, 3 cepe potriviie, 50 g margarinã, 2 linguri pãtrunjel verde tocat, sare, piper.
Cum se face aluatul cu umplutura de ciuperci :
Se frământã aluatul, apoi se tine la rece 1 -2 ore.
Ciupercile, taiate în lamele, se calesc în margarina sau unt, se lasa pe foc domol până scade zeama, se adaugă verdeaţa fin tocata, se potriveşte de sare şi piper.
Se întinde o foaie subţire dintr-o bucată de aluat, se taie apoi în pătrate cu latura de 8-9 cm. Pe fiecare pătrat se pune o lingură de umplutură, se ung laturile pătratului cu albuş şi se acoperã cu un alt pătrat de aluat. Se apasă bine marginile ca să se lipească. Se prăjesc în unt amestecat cu ulei.
Se servesc fierbinţi.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu