Anghemaht de pui

Ingrediente :
2 pui de marime mijlocie, 2 linguri de unt, o ceapa, o lingura de faina, 3-4 linguri de lapte, o lamaie, sare, 2 linguri verdeata tocata fin.

Cum se face anghemaht-ul de pui :
Bucatile de pui bine zvantate, presarate cu putina sare si ceapa tocata marunt, se înabusa într-o cratita cu o lingura de unt. Se adauga apa cat este necesar ca sa acopere carnea si se lasa sa fiarba la foc mic.
Separat, se prepara un sos alb, mai subtire, din restul de unt si faina, stins cu zeama în care fierbe carnea si cu putin lapte. Se potriveste de sare si se mai fierbe cateva minute. La nevoie se mai subtiaza cu putina zeama de carne.
Lamaia se curata de coaja galbena, se taie felii, se inlatura samburii, apoi feliile de lamaie si bucatile de pui se pun în sos. Se lasa sa dea cateva clocote pe foc mic, apoi cratita se introduce in cuptor sa mai scada mancarea.
Se serveste presarata cu verdeata fin tocata, cu sau fara garnitura, de preferinta din orez.

Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu