Ingrediente:
1 pui mare sau doi pui de marime mijlocie, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, o radacina de pastarnac, 3 linguri de unt, 2 linguri de faina, 1/2 pahar lapte, sare, facultativ cimbru pisat, piper.
Cum se face ciulamaua de pui
Puiul, întreg sau taiat în bucati, se pune la fiert în apa rece; pe masura ce se formeaza se îndeparteaza spuma, apoi se adauga zarzavatul curatat si, dupa ce a fiert pe jumatate, sare. Cand carnea este fiarta, se prepara separat un sos din 2 linguri de unt si 2 linguri de faina, stins intai cu putin lapte, apoi cu supa de pui strecurata, atat cat sa se obtina un sos de consistenta dorita; se fierbe 10 minute, amestecind mereu, la nevoie se mai adauga cate putina supa. Se potriveste de sare; dupa gust, se poate aroma cu putin cimbru pisat sau se poate pune putin piper.
Bucatile de pui (daca puiul a fiert intreg se taie bucati) se pun in sos si se lasa sa mai fiarba la foc foarte mic, inca 5-6 minute; cand este gata se pune in ciulama o lingura de unt proaspat.
Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com1 pui mare sau doi pui de marime mijlocie, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, o radacina de pastarnac, 3 linguri de unt, 2 linguri de faina, 1/2 pahar lapte, sare, facultativ cimbru pisat, piper.
Cum se face ciulamaua de pui
Puiul, întreg sau taiat în bucati, se pune la fiert în apa rece; pe masura ce se formeaza se îndeparteaza spuma, apoi se adauga zarzavatul curatat si, dupa ce a fiert pe jumatate, sare. Cand carnea este fiarta, se prepara separat un sos din 2 linguri de unt si 2 linguri de faina, stins intai cu putin lapte, apoi cu supa de pui strecurata, atat cat sa se obtina un sos de consistenta dorita; se fierbe 10 minute, amestecind mereu, la nevoie se mai adauga cate putina supa. Se potriveste de sare; dupa gust, se poate aroma cu putin cimbru pisat sau se poate pune putin piper.
Bucatile de pui (daca puiul a fiert intreg se taie bucati) se pun in sos si se lasa sa mai fiarba la foc foarte mic, inca 5-6 minute; cand este gata se pune in ciulama o lingura de unt proaspat.
Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu