Mancare de pui cu ciuperci

Ingrediente:
1 pui mare, 3-4 linguri de unt, cativa ficatei de pui (ficat de vaca sau de porc), un pahar de (vin alb sec, 300 g ciuperci, o ceasca de smantana, 1/2 lingura de faina, 2 linguri de patrunjel verde tocat, sare, piper.

Cum se face mancarea de pui cu ciuperci
Puiul, taiat bucati, se rumeneste intr-o cratita, cu lingura de unt; se adauga vinul, sare piper si se fierbe acoperit, la foc mic, pana ce se înmoaie carnea.
Separat, se fierb ficateii în apa clocotita, fara sare, apoi se scurg si se taie felii. Ficatul de vaca sau de porc se taie felii care se fierb, apoi se inabusa în putin unt.
Ciupercile, taiate lamele, se înabusa în 2 linguri de unt, apoi se lasa pe foc mic sa scada bine zeama. Ciupercile si feliile de ficat se pun peste pui, sa adauga smantana batuta cu faina si se lasa la foc mic pana incepe sa fiarba.
Se presara cu patrunjelul verde fin tocat. Se pot adauga in mancarea fierbinte 1-2 lingurite de unt proaspat.
Se serveste fierbinte cu cartofi natur sau cu mamaliguta.
Se poate incalzi in baie de aburi.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu