Mancare de pui cu jambon afumat si ciuperci

Ingrediente :
1 pui mare, 3-4 linguri de unt, 2 cepe mari, 1 pahar de vin alb sec, cateva felii de jambon afumat (carne afumata), o capatînd de usturoi, 400 g ciuperci, 2 pahare de smantana, sare, piper, cimbru pisat, 2 oua.

Cum se face mancarea de pui cu jambon afumat
Puiul, taiat bucati, se rumeneste în putin unt. Bucatile de pui se scot, din cratita; în untul care ramane se caleste putin ceapa tocata, apoi se stinge cu apa calda. Bucatile de pui se pun înapoi în cratita, se adauga sare, piper, putin praf de cimbru si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic. Se adauga ciupercile taiate lamele si inabusite in unt, se lasa sa fiarba împreuna, apoi se toarna smantana 1ncalzita; se mai lasa sa dea cîteva clocote. Separat, se înabusa în unt feliile de jambon; .se adauga vinul si usturoiul taiat felioara sau tocat. Se lasa sa fiarba pana se înmoaie bine.
Intr-un vas de yena se cladesc straturi de bucati de pui alternîndu-le cu feliile de jambon; deasupra se toarna sosul cu ciuperci si sosul care ramane de la jambon, amestecat cu 2 galbenusuri battue. Vasul se introduce in cuptorul incins pana se leaga sosul.
Se serveste fierbinte.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu