Ingrediente :
600 g ciuperci, 5 felii miez de franzela, 1 ceapa, 3 linguri unt, 4-5 oua, 1 paharel smantana groasa, 1 lingura pesmet, 2 linguri verdeata tocata, sare, piper, 1 pahar lapte.
Cum se face budinca cu ciuperci
Ciupercile, taiate lamele fine se inabusa în 2 linguri unt.
Separat, se înabusa ceapa tocata marunt, în restul de unt. Se adauga verdeata tocata, apoi se amesteca. Miezul de franzela (veche de 1-2 zile) se înmoaie în lapte si se stoarce bine.
Ciupercile, ceapa, miezul de franzela se trec apoi prin masina de tocat, se adauga, pe rand, galbenusurile, pesmetul, sare si piper, dupa gust, omogenizandu-se bine. La sfarsit se incorporeaza spuma batuta din albusuri. Compozitia se toarna intr-o forma speciala de budinca, prevazuta cu capac ermetic, unsa cu unt si presarata cu faina si se pune la fiert în baie ermetica cu apa clocotita. Forma trebuie sa ramana pe un sfert goala; se acopera cu capacul uns pe dedesubt si se fierbe 35 de minute, apoi budinca se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu unt sau smantana proaspata sau cu un sos adecvat.
Dupã gust, în compozitie se pot adãuga 2 -3 linguri de cascaval ras.
Budinca se poate coace si la cuptor în formã unsã cu unt si presãratã cu pesmet.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com600 g ciuperci, 5 felii miez de franzela, 1 ceapa, 3 linguri unt, 4-5 oua, 1 paharel smantana groasa, 1 lingura pesmet, 2 linguri verdeata tocata, sare, piper, 1 pahar lapte.
Cum se face budinca cu ciuperci
Ciupercile, taiate lamele fine se inabusa în 2 linguri unt.
Separat, se înabusa ceapa tocata marunt, în restul de unt. Se adauga verdeata tocata, apoi se amesteca. Miezul de franzela (veche de 1-2 zile) se înmoaie în lapte si se stoarce bine.
Ciupercile, ceapa, miezul de franzela se trec apoi prin masina de tocat, se adauga, pe rand, galbenusurile, pesmetul, sare si piper, dupa gust, omogenizandu-se bine. La sfarsit se incorporeaza spuma batuta din albusuri. Compozitia se toarna intr-o forma speciala de budinca, prevazuta cu capac ermetic, unsa cu unt si presarata cu faina si se pune la fiert în baie ermetica cu apa clocotita. Forma trebuie sa ramana pe un sfert goala; se acopera cu capacul uns pe dedesubt si se fierbe 35 de minute, apoi budinca se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu unt sau smantana proaspata sau cu un sos adecvat.
Dupã gust, în compozitie se pot adãuga 2 -3 linguri de cascaval ras.
Budinca se poate coace si la cuptor în formã unsã cu unt si presãratã cu pesmet.
Mmmm. E clar, nu trebuie să mai citesc aici decât după ce am mâncat bine, altfel prea îmi plouă în gură.
RăspundețiȘtergere