Ingrediente :
750 g carne fiarta (pui, rata, gasca, curcan, porc), 1 varza de marime potrivita, 2 cepe mijlocii, 2-3 oua, 2 felii miez de franzelã, 2 linguri verdeata fin toccata, sare, piper
Cum se face budinca cu carne
Carnea, bine fiarta, se toaca prin masina, împreuna cu varza, taiata bucati si cu ceapa. Se amesteca cu miezul de franzela înmuiat în lapte (sau apa) si bine stors, ouale batute, verdeata, sare si piper dupa gust. Amestecul se omogenizeaza bine. Compozitia se toarna într-o forma unsa cu unt si se coace in cuptorul încins în prealabil, pana se rumeneste bine. Inainte de a o servi se rastoarnã pe un platou.
Se serveste ca aperitiv, cu salata de sezon. Se poate servi si ca fel de mancare, însotita de garnitura si salata.
750 g carne fiarta (pui, rata, gasca, curcan, porc), 1 varza de marime potrivita, 2 cepe mijlocii, 2-3 oua, 2 felii miez de franzelã, 2 linguri verdeata fin toccata, sare, piper
Cum se face budinca cu carne
Carnea, bine fiarta, se toaca prin masina, împreuna cu varza, taiata bucati si cu ceapa. Se amesteca cu miezul de franzela înmuiat în lapte (sau apa) si bine stors, ouale batute, verdeata, sare si piper dupa gust. Amestecul se omogenizeaza bine. Compozitia se toarna într-o forma unsa cu unt si se coace in cuptorul încins în prealabil, pana se rumeneste bine. Inainte de a o servi se rastoarnã pe un platou.
Se serveste ca aperitiv, cu salata de sezon. Se poate servi si ca fel de mancare, însotita de garnitura si salata.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu