Ingrediente :
1 os cu maduva, zarzavat de supa, 2 rosii, sare, otet (zeama de lamaie), 1 galbenus de ou, 2 linguri smantana.
Pentru perisoare : 500 gr carne, 1 ceapa, 1 lingura orez, 1 ou, sare si piper.Cum se face ciorba de perisoare
Osul se pune la fiert in apa rece, se adauga zarzavatul taiat marunt (dupa ce in prealabil s-a luat spuma). Cand totul este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielite si tocate. Se lasa sa mai clocoteasca, apoi ciorba se acreste cu otet, sau cu zeama de lamaie, zeama de varza sau chiar cu bors.
Cum se fac perisoarele
Perisoarele se pregatesc din carnea trecuta prin masina de tocat, amestecata cu ceapa tocata marunt, orezul, oul, sarea si piperul. Compozitia se amesteca foarte bine, apoi in palma umezita se modeleaza perisoarele si se fierb in ciorba. Cand sunt fierte, oala se ia de pe foc si ciorba se drege cu galbenus batut cu smantana. Se poate presara pe deasupra si verdeata tocata.
1 os cu maduva, zarzavat de supa, 2 rosii, sare, otet (zeama de lamaie), 1 galbenus de ou, 2 linguri smantana.
Pentru perisoare : 500 gr carne, 1 ceapa, 1 lingura orez, 1 ou, sare si piper.Cum se face ciorba de perisoare
Osul se pune la fiert in apa rece, se adauga zarzavatul taiat marunt (dupa ce in prealabil s-a luat spuma). Cand totul este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielite si tocate. Se lasa sa mai clocoteasca, apoi ciorba se acreste cu otet, sau cu zeama de lamaie, zeama de varza sau chiar cu bors.
Cum se fac perisoarele
Perisoarele se pregatesc din carnea trecuta prin masina de tocat, amestecata cu ceapa tocata marunt, orezul, oul, sarea si piperul. Compozitia se amesteca foarte bine, apoi in palma umezita se modeleaza perisoarele si se fierb in ciorba. Cand sunt fierte, oala se ia de pe foc si ciorba se drege cu galbenus batut cu smantana. Se poate presara pe deasupra si verdeata tocata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu