Ingrediente :
Maruntaiele de la 2 pui (gaina, rata sau gasca), se pot pune si partile osoase, zarzavat de supa, un fir de praz, 2 linguri de orez, 2 linguri verdeata tocata, sare, piper, cca.1 l zeama de varza sau bors.
Cum se face ciorba de potroace
Maruntaiele se pun la fiert in putina apa cu sare; dupa ce au fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul taiat marunt sau ras, ceapa si prazul tocate si orezul spalat. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie totul, apoi se acreste cu zeama de varza clocotita separat; se potriveste de sare si piper si se presara cu verdeata tocata. Se poate drege cu galbenus.
Se serveste fierbinte
Nota :
Maruntaiele se pot pune la fiert de la inceput in zeama de varza diluata cu apa (care clocoteste); zarzavatul se adauga dupa ce s-a luat spuma, iar orezul cand carnea e aproape fiarta. Se mai fierbe 20 min, se presara verdeata, se drege cu galbenus.
Maruntaiele de la 2 pui (gaina, rata sau gasca), se pot pune si partile osoase, zarzavat de supa, un fir de praz, 2 linguri de orez, 2 linguri verdeata tocata, sare, piper, cca.1 l zeama de varza sau bors.
Cum se face ciorba de potroace
Maruntaiele se pun la fiert in putina apa cu sare; dupa ce au fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul taiat marunt sau ras, ceapa si prazul tocate si orezul spalat. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie totul, apoi se acreste cu zeama de varza clocotita separat; se potriveste de sare si piper si se presara cu verdeata tocata. Se poate drege cu galbenus.
Se serveste fierbinte
Nota :
Maruntaiele se pot pune la fiert de la inceput in zeama de varza diluata cu apa (care clocoteste); zarzavatul se adauga dupa ce s-a luat spuma, iar orezul cand carnea e aproape fiarta. Se mai fierbe 20 min, se presara verdeata, se drege cu galbenus.
reteta frantuzeasca
RăspundețiȘtergere