Ingrediente :
750 g ciuperci albe proaspete, 1 pahar zeama de carne, 2 linguri de unt, 2 linguri patrunjel verde.
Cum se fac ciupercile cu unt :
Se aleg ciuperci albe, proaspete, cu pielita mata; se spala la jet de apa si, pe masura ce se taie în lamele, se pun imediat la fiert în zeama clocotita de carne ca sa nu se înnegreasca (oxideaza pe taietura proaspata in contact cu aerul). Se fierb înabusit pana se înmoaie, adaugand, la nevoie, zeama de carne. Cand sunt fierte se potriveste gustul de sare, se ia cratita de pe foc si se adauga untul care se lasa sa se topeasca. la temperatura continutului vasului. Se rastoarna într-un castron fierbinte, se presara cu patrunjel verde fin tocat si se servesc imediat.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
750 g ciuperci albe proaspete, 1 pahar zeama de carne, 2 linguri de unt, 2 linguri patrunjel verde.
Cum se fac ciupercile cu unt :
Se aleg ciuperci albe, proaspete, cu pielita mata; se spala la jet de apa si, pe masura ce se taie în lamele, se pun imediat la fiert în zeama clocotita de carne ca sa nu se înnegreasca (oxideaza pe taietura proaspata in contact cu aerul). Se fierb înabusit pana se înmoaie, adaugand, la nevoie, zeama de carne. Cand sunt fierte se potriveste gustul de sare, se ia cratita de pe foc si se adauga untul care se lasa sa se topeasca. la temperatura continutului vasului. Se rastoarna într-un castron fierbinte, se presara cu patrunjel verde fin tocat si se servesc imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu