300 g faina, sare, 2 oua, 2 -3 linguri de apa, 1 umplutura la alegere.
Cum se fac coltunasii :
Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca o ora, apoi se întinde o foaie subtire (putin mai groasa decat foaia de taitei); se taie cu ruleta coltunasi (în patrate cu latura de 7-8 cm). Se asaza umplutura pe o jumatate de coltunas în diagonala, si se acopera cu cealalta jumatate; rezulta un triunghi ale carui margini se ung cu ou sau se umezesc cu apa si se lipesc, apasînd usor cu degetele pe margini sau cu furculita.
Se fierb 15 minute, în apa clocotita cu sare, amestecand imediat ce se pun ca sa nu se prinda de fundul oalei, apoi se scurg, se clatesc cu apa calda si se servesc cu un sos picant de rosii sau numai, opariti cu unt.
Umpluturi pentru coltunasi:
- tocatura de carne cu zarzavat, ceapa, sare, piper;
- piure de spanac;
- sunca tocata amestecata cu putin sos alb;
- branza de vaci amestecata cu ou, sare, faina etc. (acestea sunt decat cateva sugestii de umpluturi insa dvs.puteti folosi orice alta umplutura)
Cum se fac coltunasii :
Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca o ora, apoi se întinde o foaie subtire (putin mai groasa decat foaia de taitei); se taie cu ruleta coltunasi (în patrate cu latura de 7-8 cm). Se asaza umplutura pe o jumatate de coltunas în diagonala, si se acopera cu cealalta jumatate; rezulta un triunghi ale carui margini se ung cu ou sau se umezesc cu apa si se lipesc, apasînd usor cu degetele pe margini sau cu furculita.
Se fierb 15 minute, în apa clocotita cu sare, amestecand imediat ce se pun ca sa nu se prinda de fundul oalei, apoi se scurg, se clatesc cu apa calda si se servesc cu un sos picant de rosii sau numai, opariti cu unt.
Umpluturi pentru coltunasi:
- tocatura de carne cu zarzavat, ceapa, sare, piper;
- piure de spanac;
- sunca tocata amestecata cu putin sos alb;
- branza de vaci amestecata cu ou, sare, faina etc. (acestea sunt decat cateva sugestii de umpluturi insa dvs.puteti folosi orice alta umplutura)
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu