Chiftelute de zarzavat

Ingrediente :
1 ceapa, zarzavat din supa, 2-3 cartofi, fierti, 2 linguri, verdeata tocata, 1 ou, sare, piper, faina si grasime pentru prajit.

Cum se fac chiftelutele de zarzavat :
Ceapa tocata se înabusa în unt. Zarzavatul din supa, bine scurs si cartofii fierti se paseaza fierbinti printr-o strecuratoare (sau sita) si se amesteca cu ceapa înabusita. Dupa ce s-a racit se adauga oul si verdeata tocata. La nevoie, pentru a da consistenta necesara pastei, se adauga putina faina.
Din compozitie se formeaza in palma chiftelute care se dau prin faina (sau pesmet fin) si se prajesc în grasime încinsa. Se servesc fierbinti, eventual cu o salata sau un sos.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu