Rosii umplute cu ficat de pasãre

Se aleg rosii mari, frumoase, carnoase, coapte dar tari. Se spala, se taie la fiecare rosie cate un capacel, apoi se scobesc ca pentru umplut. Se presara în interior cu putina sare, apoi se pun pe o sita, cu scobitura în jos, sa se scurga.

Ficatul de pasare, calit în ulei sau înabusit în unt, se trece de 2-3 ori prin masina de tocat, împreuna cu miez de franzela alba înmuiat în lapte si stors bine. Se amesteca cu ceapa înabusita în ulei, 2 galbenusuri, putin unt frecat, patrunjel verde fin tocat, sare si piper. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma.
Compozitia se omogenizeaza, apoi se umplu rosiile care se asaza într-o tava, ce se introduce în cuptorul încins, 10 -15 minute.
Se servesc reci, ornate cu rondele de oua fierte tari si cu frunzulite de patrunjel verde.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Un comentariu: