Rosii aperitiv umplute cu jumari de oua

Se aleg rosii mari, frumoase, carnoase, coapte dar tari. Se spala, se taie la fiecare rosie cate un capacel, apoi se scobesc ca pentru umplut. Se presara în interior cu putina sare, apoi se pun pe o sita, cu scobitura în jos, sa se scurga.

Se bat oua ca pentru omleta, cu putin lapte, verdeata fin tocata, sare si piper; se prajesc în tigaie, în ulei sau unt, la foc foarte mic, amestecînd mereu.
Cînd ouale încep sa se închege, se ia tigaia de pe foc, se lasa sa se raceasca jumãrile, apoi se umplu cu ele rosiile. Se aplica pe rosii capacelele. Rosiile umplute se asaza într-o tava unsa care se tine la cuptor 15 minute. Dupa aceea tava se scoate si se toarna peste rosii smantana batuta cu putina faina si un varf de cutit de sare.
Tava se reintroduce în cuptor unde se tine înca 6 -7 minute.
Se servesc calde.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu