Rosii umplute cu oua si preparate de carne

Se aleg rosii mari, frumoase, carnoase, coapte dar tari. Se spala, se taie la fiecare rosie cate un capacel, apoi se scobesc ca pentru umplut. Se presara în interior cu putina sare, apoi se pun pe o sita, cu scobitura în jos, sa se scurga.

Ingrediente :
200 g sunca, jambon, friptura, parizer, cîrnati, salam, 7 oua, 2 linguri patrunjel verde tocat, maioneza dintr-un ou, mustar, ulei, sare.

Preparare :
Ouale fierte tari, racite, decojite, se taie în douã jumatati, de-a lungul. Se scot galbenusurile si se zdrobesc bine cu furculita. Galbenusurile, sunca (jambon etc.) tocata si verdeata se amesteca cu maioneza. Se umplu rosiile.
Deasupra se toarna un sos preparat din miezul rosiilor pasat prin sita, frecat cu mustar, ulei, sare.
Se decoreaza cu rondele de albus sau se presara cu putina verdeata tocata. Se dau la rece.
Din jumatatile de albusuri golite de galbenus se poate prepara înca un fel de aperitiv, ca de exemplu: oua umplute fie cu o maionezã picanta, fie cu o alta umplutura la alegere.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu