3 teline de marime mijlocie, 30 g unt, 30 g faina, 300 ml lapte, 50 g cascaval ras, 1 bucatica de unt pentru uns forma, sare, piper, 2 linguri pesmet fin.
Cum se face telina cu sos alb
Telinele curatate se fierb, taiate in sferturi, in apa cu sare si putin lapte; se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
Separat se face un sos alb din lapte, unt si faina, care se fierbe 2-3 clocote; se lasa sa se receasca bine, se adauga cascavalul ras si se mesteca foarte usor.
Telina scursa se pune în vasul uns cu unt si presarat cu pesmet; se presara deasupra pesmet si se toarna sosul alb. Vasul se da la cuptor pîna se rumeneste bine deasupra. (Se da la cuptor numai cu 30 de minute înainte de a fi servit).
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Cum se face telina cu sos alb
Telinele curatate se fierb, taiate in sferturi, in apa cu sare si putin lapte; se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
Separat se face un sos alb din lapte, unt si faina, care se fierbe 2-3 clocote; se lasa sa se receasca bine, se adauga cascavalul ras si se mesteca foarte usor.
Telina scursa se pune în vasul uns cu unt si presarat cu pesmet; se presara deasupra pesmet si se toarna sosul alb. Vasul se da la cuptor pîna se rumeneste bine deasupra. (Se da la cuptor numai cu 30 de minute înainte de a fi servit).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu