Cei mai mulţi dintre noi le prepară cu ocazia pregătirii porcului de crăciun, din slănina rămasă şi neutilizată pentru săpun sau alte produse tradiţionale.
Jumările se prepară astfel : slănina curăţată de carne şi şorici se taie în cubuleţe egale cu latura de 2-3 cm, care se pun într-un vas emailat şi se prăjesc la foc potrivit, amestecîndu-se continuu, până când jumările devin uşor rumene. Apoi, imediat se ia vasul de pe foc, se lasă 10-12 min, după care se strecoară untura, iar jumările se apasă puţin ca să se scurgã toată untura din ele, dupã aceea se sărează.
Pot fi consumate ca atare cu ceapă, sau în diverse preparate culinare cum ar fi varza călită.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Jumările se prepară astfel : slănina curăţată de carne şi şorici se taie în cubuleţe egale cu latura de 2-3 cm, care se pun într-un vas emailat şi se prăjesc la foc potrivit, amestecîndu-se continuu, până când jumările devin uşor rumene. Apoi, imediat se ia vasul de pe foc, se lasă 10-12 min, după care se strecoară untura, iar jumările se apasă puţin ca să se scurgã toată untura din ele, dupã aceea se sărează.
Pot fi consumate ca atare cu ceapă, sau în diverse preparate culinare cum ar fi varza călită.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
se pune apa sa nu se prinda?
RăspundețiȘtergere