500 g făină, 300 g jumări, 2 ouã, 30 g drojdie, 150 ml lapte, piper, sare.
Cum se prepară pogagelele cu jumari
Aceastã operaţie se repetă de 3 ori, după care se întinde o foaie de 1,5 cm grosime şi cu ajutorul unui pahar se decupeazã rondele care se crestează deasupra cu un cuţit. Acestea se aşazã într-o tavă unsă care se lasă la cald şi după ce pogacile au mai crescut se ung cu ou bătut şi se coc la foc potrivit.
Cum se prepară pogagelele cu jumari
Se pune făina pe planşetă, în mijloc se toarnă laptele în care s-a înnmuiat drojdia, se adaugă ouăle, piper, sare şi jumările de porc date prin maşina de tocat. Se frământă totul bine şi se lasă să se odihnească la căldură acoperindu-se cu un servet.
După ce coca a crescut se întinde o foaie, se împătureşte în patru şi se lasă 10-15 min pe planşetă să se odihnească.Aceastã operaţie se repetă de 3 ori, după care se întinde o foaie de 1,5 cm grosime şi cu ajutorul unui pahar se decupeazã rondele care se crestează deasupra cu un cuţit. Acestea se aşazã într-o tavă unsă care se lasă la cald şi după ce pogacile au mai crescut se ung cu ou bătut şi se coc la foc potrivit.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu