Pogaci sau pogagele cu jumari

Ingrediente :
500 g făină, 300 g jumări, 2 ouã, 30 g drojdie, 150 ml lapte, piper, sare.

Cum se prepară pogagelele cu jumari
Se pune făina pe planşetă, în mijloc se toarnă laptele în care s-a înnmuiat drojdia, se adaugă ouăle, piper, sare şi jumările de porc date prin maşina de tocat. Se frământă totul bine şi se lasă să se odihnească la căldură acoperindu-se cu un servet.
După ce coca a crescut se întinde o foaie, se împătureşte în patru şi se lasă 10-15 min pe planşetă să se odihnească.
Aceastã operaţie se repetă de 3 ori, după care se întinde o foaie de 1,5 cm grosime şi cu ajutorul unui pahar se decupeazã rondele care se crestează deasupra cu un cuţit. Acestea se aşazã într-o tavă unsă care se lasă la cald şi după ce pogacile au mai crescut se ung cu ou bătut şi se coc la foc potrivit.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu